Selecteer een pagina

De meeste medewerkers besteden ongeveer 30% van hun tijd aan oersaaie, repetitieve klusjes, ongeacht de branche waarin ze werkzaam zijn. Zeker 15% van de werknemers verveelt zich op het werk. Het meeste werk dat ze krijgen is van zodanig laag niveau dat ze dat werk liever afstoten. Het werk dat ze interesseert proberen ze daarom over de dag uit te smeren. Ze hebben het gevoel dat de dagen tergend langzaam gaan.

Dat moet anders!
RPA Robots zijn in staat om de meeste menselijke handelingen na te doen. Ze loggen in op een systeem, verplaatsen bestanden en mappen, kunnen gegevens kopiëren en plakken, formulieren invullen, kunnen gegevens uit documenten halen, gegevens uit browsers halen en nog veel meer. In de basis zijn alle werkzaamheden die in grote volumes, op basis van regels en repetitief zijn geschikt voor RPA.

Wat ze nog meer kunnen
– Inloggen in applicaties – Connecteren met API’s
– Bestanden en mappen verplaatsen – Gegevens uit documenten, PDF’s, e-mails en formulieren halen
– Lezen en schrijven van/naar databases – E-mails en bijlagen openen
– Data van het internet schrapen – Berekeningen maken

Klik! en bekijk een Software Robot in actie (engelstalig)

Voorbeelden

Een HR service provider verwerkte 2500 ziekte meldingen per maand, met een gemiddelde verwerkingstijd van 4 minuten. Met een RPA implementatie van 3 weken kon 90% van de bewerkingen geautomatiseerd worden. De RPA robots halen gegevens uit SAP, verwerken deze in het klant systeem en maken een print-out. De HR service provider realiseerde zijn ROI in 6 maanden, het foutpercentage bereikte 0%, handmatig corrigeren werd beperkt tot 5% en de verwerkingstijd met 80% verkort.

Een kredietverzekeraar met meer dan 50.000 klanten wereldwijd automatiseerde het krediet beoordelingsproces. Voorheen verzamelde de medewerkers informatie handmatig, uit interne en externe bronnen. Met RPA, werden er 2400 manuren aan werk per maand bespaard. De medewerkers besteden deze tijd nu aan de directe interactie met de klanten.

Meer toepassingsmogelijkheden
Finance – Process-to-pay
– Order-to-cash
– Record-to-report
Supply Chain – Voorraadbeheer
– Demand & Supply Planning​
– Invoice & contract management​
IT – Server & app monitoring​
– Routine & maintenance &​ monitoring​
HR – Payroll​
– Onboarding & offboarding​
– Benefits & administration
Customer Services – Adres aanpassen
– Password reset
– Betaling verificatie
– Afspraken inplannen
– Order wijzigingen

Voordelen

Geen fouten

Saaie, repetitieve werkzaamheden hebben invloed je aandacht, die verslapt en de kans op fouten neemt toe. Een robot heeft daar geen last van. Zolang hij goed is ingesteld zal hij hierin dus geen fouten maken.

Verhoogde kwaliteit

Minder fouten verhoogt de kwaliteit. Je klanten merken dat direct. Wat ze ook merken is dat een medewerker met zijn/haar aandacht bij de klant is en niet bij de administratie. Tijd die werknemers overhouden kunnen ze besteden aan klanten, innovatie en procesverbeteringen.

Hogere medewerkerstevredenheid

De werkdruk daalt door het wegvallen van de repetitieve werkzaamheden, openstaande vacatures kunnen ingevuld worden door interne mensen! Medewerkers hebben tijd voor meer inhoudelijke, complexere taken waar zij meer plezier uithalen. Tijdrovende, repetitieve handelingen zijn meestal saai en niet uitdagend. Er is meer tijd voor het ontwikkelen van eigen competenties of vaardigheden.

Verbeterde resultaten

Hogere kwaliteit zorgt voor verbeterde resultaten. Meer blije klanten en betere diensten en producten leidt tot meer mensen die van je willen afnemen. En doordat je werknemers meer tijd overhouden voor meer inhoudelijke taken, die meer waarde toevoegen voor je organisatie en klanten, zullen je bedrijfsresultaten ook stijgen.

Eenvoudig te integreren

RPA is non-intrusive en makkelijk teintergreren  in het bestaande ICT-landschap. Grote veranderingen aan je huidige systemen en je IT-architectuur hoef je niet te maken. Dit zorgt er niet alleen voor dat RPA snel te implementeren is, maar ook dat je tijd bespaart en dat de terug verdien tijd van 3 tot 6 maanden realistisch is.

Verhoogde wendbaarheid

Nieuwe robots kunnen snel aan de bestaande IT-architectuur toegevoegd worden zonder dat daar drastische wijzigingen voor nodig zijn. Zo kun je sneller inspelen op de behoefte van de markt en wordt je organisatie wendbaarder.

Kosten en tijd besparen

Door repetitieve handelingen te automatiseren voert de robot deze handelingen niet alleen een stuk sneller uit dan werknemers, hij kan ook 24/7 werken. Dit drukt de bestede tijd aannemelijk, waardoor ook de kosten afnemen.

Grip op pieken en dalen

Een resource planning maken is al complex genoeg. Stel je voor dat je extra capaciteit gewoon aan en uit kunt zetten wanneer je ze nodig hebt. Daarmee zijn complexe oplossingen om het juiste personeel op het juiste moment te hebben (of andersom) niet meer nodig.

Voor de medewerker

Er ontstaat een nieuw team. Een virtueel team waar medewerker en robot samenwerken. De medewerker doet de relevante zaken. De robot doet de repetitieve zaken. Interne doorgroei mogelijkheden nemen toe.

Wat kost dat?

  • 1 uur van je tijd
  • 2 koppen koffie
  • 1 klik om de afspraak te maken

Voor de business manager

Complexe resource vraagstukken worden verleden tijd. Het aantal fouten neemt af en de klanttevredenheid neemt toe. Realisatie tijd 6 tot  12 weken, met een terugverdien van 3 tot 6 maanden.

Wat kost dat?

  • 1 uur van je tijd
  • 2 koppen koffie
  • 1 klik om de afspraak te maken

Voor de ICT manager

RPA is in Nederland nog relatief onbekend. Als echte business partner heb je mogelijkheid om de business te helpen complexe vraagstukken op te lossen. Door met de zaklamp in een nog donker hoekje te schijnen.

Wat kost dat?

  • 1 uur van je tijd
  • 2 koppen koffie
  • 1 klik om de afspraak te maken

Wat is

ROBOTIC PROCESS AUTOMATION

Precies?

RPA is een technologie die iedereen instaat stelt om een “robot” te configureren en binnen een digitale werkomgeving de samenwerking tussen mens en robot optimaal te laten verlopen. RPA robots verzamelen data, bewerken gegevens en verwerken deze in software programma’s, net zoals uw medewerkers doen. Ze interpreteren, initiëren en communiceren met andere systemen en voeren een grote variëteit aan repetitieve taken voor U uit. De RPA robots slaapt nooit, maakt nul fouten zonder fouten en is goedkoper dan een extra medewerker.

Wat is het verschil tussen RPA

en andere enterprise automatiseringstools?

In tegenstelling tot traditionele oplossing maakt RPA automatisering mogelijk tegen slechts een fractie van de kosten en tijd die U gewend bent. RPA is non-intrusive en maakt gebruik van uw bestaande infrastructuur zonder daarbij de onderliggende systemen te verstoren, die het normaliter complex een duur maken wanneer ze vervangen zouden moeten worden. Met RPA zijn kosten efficiency en compliancy niet langer operationele kosten, maar een bijproduct van effectief automatiseren.

We komen RPA graag toelichten!

Binnen 48 uur nemen we contact met je op om een afspraak te maken.

We hebben je verzoek ontvangen!

We komen RPA graag toelichten!

Binnen 48 uur nemen we contact met je op om een afspraak te maken.

We hebben je verzoek ontvangen!

We komen RPA graag toelichten!

Binnen 48 uur nemen we contact met je op om een afspraak te maken.

We hebben je verzoek ontvangen!

Share This